Tips. Hoe pigmentvlekken verwijderen en verzorgen Dit dien je te!!

Pigment is de kleurstof die door de huid wordt aangemaakt ingeval deze wordt blootgesteld aan onder andere de zon. De intentie van pigment in je huid is om de gevaarlijke UV straling van het zonlicht te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet aangetast raakt.

Deze kleurstof wordt ook wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Wanneer je lang in de zon zit maakt je huid veel meer pigment aan, waardoor je een bruiner kleurtje krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke wijze<br>
Het is bestaanbaar dat de pigmentverdeling in de huid onregelmatig is. Dit is het geval bij onder andere zomersproeten en ouderdomsvlekken. Dit kan ontstaan door de zon, maar het kan ook vanzelf gebeuren.

Bij ouderdomsvlekken is de oorzaak vaak de zon. De huid is te vaak blootgesteld aan de zon met als uitkomst pigmentvlekken. Hierdoor komen de vlekken ook het meest voor op de handen of het gezicht. Aangezien dat is wat het meest wordt blootgesteld aangaande de zon, maar overige plekken zijn natuurlijk niet uitgesloten.

Behalve de zon zijn afwijkende opties ook huidveroudering, hormonale schommelingen, aandoening van de huid en zelfs een genetische vatbaarheid. Als de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een opeenstapeling van het pigment. En dientengevolge ontstaan de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken ogen dikwijls niet heel erg fraai, het gros van de mensen willen er daardoor ook graag weer vanaf.

Op welke wijze pigmentvlekken onstaan


Pigmentvlekken ontstaan dus vanwege onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Dan ontstaat er een opeenstapeling van pigmentcellen op een bepaalde en dezelfde plek. Dientengevolge ontstaat de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen veelal direct op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op andere plekken.

 

Pigmentvlekken op handen.


Pigmentvlekken zijn nauwelijks schadelijk voor de constitutie. Desalniettemin meestal worden ze door de persoon die een pigmentvlek heeft als lelijk ervaren. In enkele gevallen kan een opeenhoping van pigment, zoals onder andere een aangeboren moedervlek, veranderen in een melanoom, oftewel huidkanker. De mogelijkheid dat dit ontstaat als gevolg van normale pigmentvlekken door bijvoorbeeld de zon is niettemin zeer klein.

Wanneer pigmentvlekken voorkomen op de handen of verschillende plekken op het lichaam, is dit meestal geen probleem. Wat veel mensen als lelijk beleven zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat ook niet zo heel erg aantrekkelijk.

Het is daardoor ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te proberen pigmentvlekken te vermijden. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is mogelijkerwijs een pigmentvlekken crème de uitkomst om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

 

Pigmentvlekken en ouder worden


Hoe ouder mensen worden, des te meer er een kans is dat er pigmentvlekken opkomen. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Maar ook zonnebanken kunnen een reden voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke wijze meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen voortkomen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Tips. Hoe pigmentvlekken verwijderen en verzorgen Dit dien je te!!”

Leave a Reply

Gravatar